Nyheter

Elprischocken

13 december, 2022

Trots redan rekordhöga elpriser spås priserna fortsätta öka.
Kostnaden för tappvarmvatten kan med de nya priserna uppgå till långt över 20 000 kr för en familj i södra och mellersta Sverige. Indol varmvattenberedare med värmepump kan sänka de kostnaderna med upp till 80%.

VD Marcus Almering: Det är rent ut sagt för jäkligt att Sverige hamnat i den här situationen. Man undrar vart det kommer sluta. Vi är dock stolta över att leverera produkter som sänker energiförbrukningen rejält för hushåll och företag och därmed bidra till sänkta kostnader och mindre miljöpåverkan.
I nuläget finns produkter för leverans inom cirka 30 dagar.

Indol lanserar ny modell

17 december, 2021

Indol lanserar ny modell
Compact 200A++ heter den nya modellen som har VVS anslutningar undertill, elpatron, anod lättåtkomligt bakom frontpanelen. Den har dessutom ett inbyggt dammfilter för att skydda produkten.Filtret sitter på inkommande luftanslutning som enkelt dras upp och kan rengöras vid behov. Indol Compact 200A++ passar perfekt i ett 60×60 cm utrymme och är överlägsen alla traditionella varmvattenberedare med endast 1/6 energiförbrukning.
Finns för omgående leverans.

 

 

VD Marcus Almering
Äntligen kan vi leverera en produkt som svenska rörmokare länge efterfrågat med kopplingar undertill. Med elpriser som slår nya rekord allt som oftast så kan kostnaden för varmvatten för en familj snart börja närma sig 10-12 000 kr/år. Att då kunna erbjuda produkter som kan spara 6000-9000 kr av detta känns bra.

Indol lanserar marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+.

13 november, 2018

Tidigare i år lanserade Indol två olika modeller av värmepumpsberedare på 200 liter som uppfyller kommande energiklass A++. Nu lanserar Indol marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+

VD för Indol AB Marcus Almering:

-Kraven på energisnåla varmvattenberedare ökar. Sedan tidigare har vi kunnat erbjuda marknadens enda 200 liters varmvattenberedare som uppfyller energiklass A++. Nu lanserar vi två olika 300 liters modeller med värmepump som är de första 300 liters varmvattenberedarna på marknaden som uppfyller energiklass A+.

”Skillnaden mellan en C-klassad 200 liters traditionell varmvattenberedare är att våra värmepumpsberedare är ungefär 6,5 ggr effektivare. I rena siffror betyder det enligt EU testcykeln (som alla tillverkare går efter) att en eluppvärmd traditionell varmvattenberedare förbrukar cirka 4400 kWh/år och en Indol varmvattenberedare förbrukar cirka 670 kWh/år. De nya 300 liters modellerna vi nu lanserar uppfyller energiklass A+ och har en årsförbrukning mindre än 1100 kWh/år enligt EU testcykeln. De traditionella varmvattenberedarna som värmer vattnet med elpatron uppnår som bäst energiklass D och förbrukar mer än 5800 kWh/år. Det finns enorma energibesparingar att göra med våra produkter. Både för privatpersoner, företag och myndigheter”.

Indol varmvattenberedare med värmepump finns med volymer mellan 80-300 liter. Det finns även en modell (Indol Split 15) som går att koppla till befintliga traditionella varmvattenberedare och tankar för hög energibesparing.

Indol växlar upp med tre nya modeller

16 maj, 2018

Indols produktutbud växer så det knakar med två helt nya modeller och en nygammal modell som fått sig en rejäl uppgradering.
Modellerna heter Indol W80A, Indol 200A++ och Supreme 200SA++
Alla tre är så kallade ”värmepumpsberedare” (varmvattenberedare med inbyggd värmepump) och är konstruerade för att värma tappvatten med högsta möjliga energieffektivitet.

Indol lanserar Indol Split 15

6 juli, 2017

Nu lanseras Indol Split 15
Det är en liten värmepump med inbyggd värmeväxlare som tar sin energi från inomhusluften och sen värmer vatten i värmeväxlaren. Perfekt att koplla till nyare varmvattenberedare/tankar som saknar värmepump för billigare uppvärmning. Eller mindre golvvärmesystem (ihop med ex luft/luft värmepump).

Bli kontaktad av en återförsäljare.

  • Mycket billigare varmvatten
  • Får hus och människor att må bättre.

Du har påbörjat att fylla i ett kontaktformulär, vill du fortsätta nu?

Gå till formuläret Stäng