Nyheter

Indol lanserar marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+.

13 november, 2018

Tidigare i år lanserade Indol två olika modeller av värmepumpsberedare på 200 liter med energiklass A++. Nu lanserar Indol marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+.

VD för Indol AB Marcus Almering:

-Kraven på energisnåla varmvattenberedare ökar. Sedan tidigare har vi kunnat erbjuda marknadens enda 200 liters varmvattenberedare som uppfyller energiklass A++. Nu lanserar vi två olika 300 liters modeller med värmepump som är de första 300 liters varmvattenberedarna på marknaden som uppfyller energiklass A+.

“Skillnaden mellan en C-klassad 200 liters traditionell varmvattenberedare är att våra värmepumpsberedare är ungefär 6,5 ggr effektivare. I rena siffror betyder det enligt EU testcykeln (som alla tillverkare går efter) att en eluppvärmd traditionell varmvattenberedare förbrukar cirka 4400 kWh/år och en Indol varmvattenberedare förbrukar cirka 670 kWh/år. De nya 300 liters modellerna vi nu lanserar uppfyller energiklass A+ och har en årsförbrukning mindre än 1100 kWh/år enligt EU testcykeln. De traditionella varmvattenberedarna som värmer vattnet med elpatron uppnår som bäst energiklass D och förbrukar mer än 5800 kWh/år. Det finns enorma energibesparingar att göra med våra produkter. Både för privatpersoner, företag och myndigheter”.

Indol varmvattenberedare med värmepump finns med volymer mellan 80-300 liter. Med eller utan extra solslinga med emalj eller rostfria tankar. Det finns även två Indol split modeller som går att koppla till befintliga traditionella varmvattenberedare och tankar för hög energibesparing.

Indol växlar upp med tre nya modeller

16 maj, 2018

Indols produktutbud växer så det knakar med två helt nya modeller och en nygammal modell som fått sig en rejäl uppgradering. Modellerna heter Indol W80, 200A++ och Supreme 200SA++, alla tre är så kallade värmepumpsberedare och är konstruerade för att värma tappvatten med högsta möjliga energieffektivitet.

Nordens största bygg

6 april, 2016

Indol ställer ut på nordens största bygg och VVS mässa “Nordbygg” som arrangeras på Stockholmsmässan 5-8 April 2016. Välkomna till vår monter A15:53 Läs om det här

Bli kontaktad av en återförsäljare.

  • Mycket billigare varmvatten
  • Får hus och människor att må bättre.

Du har påbörjat att fylla i ett kontaktformulär, vill du fortsätta nu?

Gå till formuläret Stäng