Kunder berättar

"Vi har 4 barn och förbrukar mycket varmvatten. Mycket duschande och en hel del badande i badkaret. Tidigare hade vi en frånluftsvärmepump med elpanna med 180 liters volym som inte alls räckte till. Vi bytte ut denna mot en Indol Supreme 300RS och en luft/vatten värmepump. Supremen tar hand om varmvatten för dusch och bad.
Luft/vatten pumpen ger värme till våra golv. Våra energikostnader har kraftigt minskat och vi har alltid bra med varmvatten. Vi valde dessutom att sätta ett T-stycke på utgående luft från Supremen med spjäll så vi kan välja om vi vill skicka in kall luft i huset varma sommardagar och på så sätt få gratis luftkonditionering under tiden den gör varmvatten".

Familjen Kristiansson, 6 personer

"Vi hade läst om Indols värmepumpsberedare och bestämde oss 2015 för att byta till en sådan efter alltför höga kostnader med två tonåringar i huset som duschar mycket och länge. Besparingen har varit över förväntan och vi sparar nästan 500 kr per månad".

Familjen Tegnér, 4 personer

"Vi hade i vårt förra hus en Indol-190 installerad sedan flera år. När vi 2014 köpte nytt hus så bytte vi direkt ut varmvattenberedaren till en Indol Supreme 200 då vi visste att det skulle löna sig. Det är inte bara på elräkningen man märker skillnad, utan även på inomhusklimatet som känns fräschare tack vare bättre ventilation".

Familjen Knutsson, 4 personer

"Vi har haft luftvärmepump i många år som sänkt våra uppvärmningskostnader rejält. Vi har dock inte sparat något på tappvarmvattnet vilket blivit en allt högre kostnad med tre barn i huset. När vi fick höra talas om Indol varmvattenberedare med inbyggd värmepump så slog vi till direkt. Jag uppskattar att den sänkt vår kostnad för tappvarmvatten med över 60%".

Familjen Schönberg, 5 personer

"Vi bytte till Indol-190 varmvattenberedare med inbyggd värmepump hösten 2013. Innan satt det en IVT490 frånluftsvärmepump som förmodligen bara gick på sin elpatron. Vi vet inte hur mycket vi har sparat men har installerat en elmätare på Indolens stickpropp och ligger på mellan 10-20 kWh per vecka i förbrukning, vilket kommer att ge en årsförbrukning på mellan 500-1100 kWH. Det är helt fantastiskt då vi enligt boverket skall förbruka cirka 4000 kWH per år för tappvarmvatten!"

Familjen Tell, 3 personer

"Med Indol-190 har jag fått en låg uppvärmningskostnad för mitt tappvarmvatten. Med sin snillrika konstruktion återvinner jag restvärmen i mitt hus och luften inomhus avfuktas. En investering som snabbt kommer att betala sig. Jag är mer än nöjd och kan varmt rekommendera Indol varmvattenberedare med inbyggd värmepump!"

Jimmy Åstrand, Helsingborg

"Vi har en Indol-300. Den är grymt bra isolerad och går nästan aldrig! Jag har en ambition att koppla solfångare till solslingan i framtiden säger Thomas som även utrustat sin Indol med en ljuddämpare på utblåsluften".

Familjen Lindholm, 5 personer

Bli kontaktad av en återförsäljare.

  • Mycket billigare varmvatten
  • Får hus och människor att må bättre.

Du har påbörjat att fylla i ett kontaktformulär, vill du fortsätta nu?

Gå till formuläret Stäng