Indol lanserar ny modell

Tidigare i år lanserade Indol två olika modeller av värmepumpsberedare på 200 liter som uppfyller kommande energiklass A++. Nu lanserar Indol marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+

VD för Indol AB Marcus Almering:

-Kraven på energisnåla varmvattenberedare ökar. Sedan tidigare har vi kunnat erbjuda marknadens enda 200 liters varmvattenberedare som uppfyller energiklass A++. Nu lanserar vi två olika 300 liters modeller med värmepump som är de första 300 liters varmvattenberedarna på marknaden som uppfyller energiklass A+.

”Skillnaden mellan en C-klassad 200 liters traditionell varmvattenberedare är att våra värmepumpsberedare är ungefär 6,5 ggr effektivare. I rena siffror betyder det enligt EU testcykeln (som alla tillverkare går efter) att en eluppvärmd traditionell varmvattenberedare förbrukar cirka 4400 kWh/år och en Indol varmvattenberedare förbrukar cirka 670 kWh/år. De nya 300 liters modellerna vi nu lanserar uppfyller energiklass A+ och har en årsförbrukning mindre än 1100 kWh/år enligt EU testcykeln. De traditionella varmvattenberedarna som värmer vattnet med elpatron uppnår som bäst energiklass D och förbrukar mer än 5800 kWh/år. Det finns enorma energibesparingar att göra med våra produkter. Både för privatpersoner, företag och myndigheter”.

Indol varmvattenberedare med värmepump finns med volymer mellan 80-300 liter. Det finns även en modell (Indol Split 15) som går att koppla till befintliga traditionella varmvattenberedare och tankar för hög energibesparing.

Kontakta oss