Indol lanserar marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+.

Tidigare i år lanserade Indol två olika modeller av värmepumpsberedare på 200 liter som uppfyller kommande energiklass A++. Nu lanserar Indol marknadens första 300 liters beredare som uppfyller energiklass A+

VD för Indol AB Marcus Almering:

-Kraven på energisnåla varmvattenberedare ökar. Sedan tidigare har vi kunnat erbjuda marknadens enda 200 liters varmvattenberedare som uppfyller energiklass A++. Nu lanserar vi två olika 300 liters modeller med värmepump som är de första 300 liters varmvattenberedarna på marknaden som uppfyller energiklass A+.

”Skillnaden mellan en C-klassad 200 liters traditionell varmvattenberedare är att våra värmepumpsberedare är ungefär 6,5 ggr effektivare. I rena siffror betyder det enligt EU testcykeln (som alla tillverkare går efter) att en eluppvärmd traditionell varmvattenberedare förbrukar cirka 4400 kWh/år och en Indol varmvattenberedare förbrukar cirka 670 kWh/år. De nya 300 liters modellerna vi nu lanserar uppfyller energiklass A+ och har en årsförbrukning mindre än 1100 kWh/år enligt EU testcykeln. De traditionella varmvattenberedarna som värmer vattnet med elpatron uppnår som bäst energiklass D och förbrukar mer än 5800 kWh/år. Det finns enorma energibesparingar att göra med våra produkter. Både för privatpersoner, företag och myndigheter”.

Indol varmvattenberedare med värmepump finns med volymer mellan 80-300 liter. Det finns även en modell (Indol Split 15) som går att koppla till befintliga traditionella varmvattenberedare och tankar för hög energibesparing.

admin

13 november, 2018

Bli kontaktad av en återförsäljare.

  • Mycket billigare varmvatten
  • Får hus och människor att må bättre.

Du har påbörjat att fylla i ett kontaktformulär, vill du fortsätta nu?

Gå till formuläret Stäng