Indol AB lanserar ny serie rostfria varmvattenberedare med inbyggd värmepump och trygghetsförsäkring

Indol AB lanserar ny serie rostfria varmvattenberedare med inbyggd värmepump och trygghetspaket

Företaget Indol AB i Täby fortsätter att utöka sitt program av varmvattenberedare med inbyggd värmepump. Indol har under de senaste tio åren stegvis breddat produktprogrammet och är idag Skandinaviens ledande leverantör inom sitt marknadssegment. Den nya serie som nu lanseras har beteckningen Indol EcoHeat och det är varmvattenberedare med premiumkvalitet tillverkade i Europa. Serien omfattar ett flertal olika modeller med tankvolymer på 100 – 500 liter och 6-års trygghetspaket med möjlighet att köpa till förlängning årsvis.

Utmärkande för Indols hela produktprogram är de möjligheter som värmepumpstekniken ger att kraftigt sänka energikostnaderna. Jämfört med konventionella varmvattenberedare försedda med elpatron handlar det om årliga besparingar på flera tusen kronor för en familj som bor i villa.

Det är genom att ta tillvara överskottsvärmen i ett hus som Indols varmvattenberedare kan värma varmvattnet till en sjättedel av kostnaden jämfört med varmvattenberedare som inte har värmepump. Dessutom kan varmvattenberedarna kombineras med bergvärmeinstallationer och luft/vatten-värmepumpar. Det innebär att dessa installationer kan tas ur drift under de delar av året när ett hus inte behöver värmas upp och därmed finns ytterligare en sparmöjlighet. Sedan den 3 juli finns också möjlighet att söka det nya energibidraget, på upp till 30 000 kronor, för energieffektivisering av småhus vilket också omfattar varmvattenberedare med inbyggd värmepump.

Indols nya EcoHeat-serie är utrustade med wifi och en kostnadsfri app vilket gör det enkelt att styra varmvattenberedarna från en mobil eller surfplatta. Genom utvecklingssatsningar på värmepumpstekniken har den förfinats vilket ger möjlighet att utvinna energi ur utomhusluft ända ner till -12 grader.

Indols VD Marcus Almering lyfter fram fler fördelar med de nya varmvattenberedarna.

  • Att de är rostfria är en stor fördel eftersom det gör att vi nu har ett program som täcker alla tänkbara vattenkvaliteter. Dessutom är de tysta, lågbyggda och mycket kompakta. Att de endast kräver ett utrymme på 60 x 60 cm gör de lättplacerade samtidigt som installationerna förenklas. En modell som jag tror har en extra stor marknadspotential är beredaren EH 500 som har en tankvolym på 500 liter. Den har utvecklats för de behov som finns i exempelvis lite större fastigheter, hos bostadsrättsföreningar samt på gym- och campinganläggningar. Kapaciteten i kombination med betydande energibesparingar tror jag kommer att väcka ett stort intresse, säger Marcus Almering.

Både vägghängda och golvstående modeller

Den nya EcoHeat-serien består av både vägghängda och golvstående modeller och finns både i rostfritt och emalj.  Med utföranden från 100 till 500 liter täcks alla behov in när det gäller uppvärmning av tappvarmvatten. Från mindre fritidshus och villor till storkonsumenter där den nämnda modellen EH 500 ger den kapacitet som behövs.

Modellerna EH100 och EH130  är vägghängda med tankvolymer på 100 respektive 130 liter och kan enkelt installeras i mindre lägenheter och fritidshus. Ett kompakt format gör att de också är ett bra alternativ för attefallshus. EH160, EH200 och EH260, med tankvolymer på 160 – 260 liter, är golvstående och även de är kompakta vilket gör de lättplacerade i exempelvis tvättstugor och källare. Att alla VVS-anslutningar är placerade på varmvattenberedarnas baksidor ger både smidiga och snygga installationer. Dessa modeller är försedda med en ny fläktteknik där hastigheten enkelt kan ställas in i två olika lägen beroende på ventilationsbehov.

Ytterligare en modell som Marcus Almering tror har en betydande marknadspotential är EH200-50.

  • Den här modellen har en 200 liters rostfri varmvattenberedare med värmepump och en bufferttank på 50 liter. Modellen är den enda av sitt slag på marknaden och har utvecklats för att anslutas till luft-vattenvärmepumpar med monoblock. Fördelen är att en värmepump med monoblock på ett okomplicerat sätt kan anslutas till ett befintligt värmesystem i en fastighet. EH200-50 är liksom övriga modeller mycket kompakt och installeras utan några synliga rör och tankar.

Indols modellprogram säljs via ett 15-tal återförsäljare runt om i Sverige.

För mer information om denna pressinformation kan ni kontakta;

Marcus Almering, VD, Indol AB. Tel 0768-520 200, e-post: almering@indol.se

Är du i värmepumpsbranschen och behöver en partner för varmvattenberedare med värmepump?
Klicka här

Kontakta oss